Vergés Bosch, Núria
Quina relació té el gènere amb la tecnologia? Què en diuen els feminismes? Té gènere la tecnologia? Per què hi trobem més homes? Quines conseqüències té el seu domini? Per què ens convé que hi hagi més dones, persones LGTBIQ en les tecnologies? Com ho podem fer? Internet i les xarxes socials també tenen gènere? Poden ser feministes? I com podrien ser lliures de violències masclistes? Aquestes i daltres preguntes troben respostes en aquest llibre sobre gèneres i tecnologies de la informació i la comunicació que arriba de la ma duna de les principals acadèmiques i feministes de les tecnologies dels territoris de parla catalana.
La relació entre gènere i tecnologia està en constant transformació i fa dècades que genera curiositat i interès des de lacadèmia, les empreses, les polítiques públiques i els moviments feministes. Per a qualsevol persona interessada en les tecnologies, els estudis de gènere o els feminismes, aquest llibre resultarà aclaridor, inspirador i probablement generarà noves idees, solucions i preguntes.
Les tecnologies de la informació i comunicació es van fent, desfent i refent, però també els gèneres. Per això sempre hi ha possibilitat de canvi i dutopia en clau feminista. Aquest llibre identifica alguns grans reptes que tenen al davant les dones i persones LGTBIQ, però sobretot fa visibles solucions i vies de millora que shan daplicar des darreu. Sapunten camins diversos per fer que les dones i persones LGTBIQ se sentin més còmodes i progressin quan estudien, treballen i fan i desfan tecnologies a Internet, les xarxes socials o a qualsevol racó del món digital. També es reivindica una societat digital que es desenvolupi amb perspectiva feminista i nabraci la seva diversitat, per anar fent, desfent i refent un món digital més inclusiu, amigable, curós, lliure de violències, empoderador i alliberador per a les dones, les persones LGTBIQ i per a tothom.